Strandhuisje
Wilt u een strandhuisje op het Noordzeestrand? Dan heeft u toestemming van ons nodig. Voor alle strandslagen is er een wachtlijst. Op dit moment zijn alle wachtlijsten gesloten.
Alle wachtlijsten gesloten
Op dit moment zijn alle wachtlijsten gesloten, omdat het maximum aantal aanmeldingen is bereikt. Als er weer een wachtlijst open is, vindt u op deze pagina het aanvraagformulier waarmee u zich op de wachtlijst kunt laten plaatsen.
Wilt u op de wachtlijst? Zo werkt het
- U kunt zich inschrijven voor maximaal 3 strandslagen (noord en zuid zijn aparte strandslagen).
- Uw aanvraag wordt op volgorde van binnenkomst op de wachtlijst geplaatst.
- Staat u bovenaan de wachtlijst en krijgt u een plaats aangeboden? Dan kunt u dit aanbod 1x weigeren. Bij een volgende weigering wordt u onderaan de wachtlijst geplaatst.
- De maximale bedenktijd na een aanbod is 1 week. Als u niet op tijd reageert, zien wij dit als een weigering.
- Als u niet de juiste adresgegevens heeft doorgegeven, als u niet te vinden bent en/of als u niet op een aanbod reageert, dan verwijderen wij u van de wachtlijst.
- Voor elk strandslag (noord en zuid apart) geldt een maximum van 30 aanmeldingen. Bij 30 aanmeldingen sluiten we de wachtlijst voor dit strandslag. Zodra er nog maar 10 aanmeldingen op de wachtlijst staan, zetten wij de wachtlijst weer open.
Regels strandhuisje
- Een strandhuisje mag op het strand staan van 15 april tot 1 oktober. Vóór 15 april mag het niet worden geplaatst en op 1 oktober moet het weer van het strand verwijderd zijn.
- Een strandhuisje mag maximaal 2,50 meter breed, 3,50 meter diep en 2,50 meter hoog zijn.
- Niemand mag in een strandhuisje overnachten.
- Heeft u van ons toestemming om een strandhuisje te plaatsen (plaatsingstoestemming), dan betaalt u hiervoor jaarlijks een vergoeding. In 2024 is het tarief € 147,02.
Een plaats voor een strandhuisje overnemen
- Het overnemen van een plaats voor een strandhuisje kan alleen door kinderen, ouders, echtgenoot/echtgenote of een geregistreerd partner, omdat zij familie in de eerste graad zijn.
- Bij overlijden mag de achterblijvende partner (echtgenoot/echtgenote of geregistreerd partner) de plaats overnemen.
- Bij een echtscheiding kan de partner de plaats voor het strandhuisje overnemen. Dit mag tot maximaal een half jaar na de officiële echtscheiding. De partner op wiens naam de plaats staat, moet dan op papier toestemming geven.